Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rigau s’alinea amb Artur Mas i planta el projecte de Chacón: “Jo soc convergent sense partit”

|

- Publicitat -

L’exconsellera d’Educació Irene Rigau ha explicat que no es farà militant del nou partit Centrem que lidera l’exconsellera Àngels Chacón. “Jo soc convergent sense partit”, ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. D’aquesta manera, Rigau ha dit que ha pres la “mateixa decisió” que l’expresident de la Generalitat i exlíder de CDC, Artur Mas, i que no farà el pas a Centrem. L’Exdigirent del PDeCAT Àngels Chacón ha presentat la nova formació com la primera del “postprocés” amb l’objectiu d’aglutinar el sobiranisme de centre que vol actuar dins del marc legal.

Rigau també ha dit que aposta per esgotar tots els terminis per arribar al juny sense haver d’aplicar la sentència que estableix un 25% de castellà a les aules. En ser preguntada sobre si el Departament ha de desobeir, ha respost que no sap què ha de fer “però dir-ho (que desobeeix) segur que no”. En declaracions a La2 i Ràdio 4, ha defensat que el plantejament dels percentatges és “anacrònic” i ha rebutjat que el castellà no estigui present en l’ensenyament o que hi hagi una norma que li negui presència. Ha afegit que si cal explicitar-ho, es faci. Ha defensat però que el català és la llengua “preferentment emprada” i ha insistit que és la que està en minoria a la societat. Rigau ha lamentat la “dimensió política” del tema.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut