Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Riera (CUP) afirma que el Govern va “malbaratar la revolució” de l’1-O i crida a centrar la lluita als ajuntaments

Reclama que els consistoris tornin a ser "murs de dignitat" per l'autodeterminació i la desobediència a partir del 26-M

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que el Govern, així com JxCat i ERC, va “malbaratar la revolució democràtica” de l’1-O perquè no van trencar amb el règim del 78 després de “l’organització i desobediència dels carrers” i la “resistència a la violència de l’estat”. Així, Riera ha fet una crida perquè a les eleccions del 26 de maig es posi “els ajuntaments al servei del poble, de l’autodeterminació i de la desobediència civil”. “Que els ajuntaments esdevinguin nous murs de dignitat, de resistència i de lluita per la república”, ha reivindicat.

 

Publicitat

Després que Poble Lliure, moviment intern de la CUP, hagi decidit presentar-se a les eleccions espanyoles en coalició amb Som Alternativa i Pirates sota el nom de Front Republicà per fer una política de “bloqueig” al Congrés, Riera ha considerat que aquest tipus de dinàmiques no són possibles ni a Brussel·les ni a Madrid. “I encara menys per l’autodeterminació o la sobirania”, ha afegit Riera, tot apuntant que la majoria de “PP, PSOE, Ciutadans i Vox” és “implacable”. “Això només es pot fer des de baix i per l’esquerra”, ha reivindicat. Tot i això, ha recalcat que la CUP no pretén “confrontar-se amb aquells que creuen que podran fer polítiques de bloqueig”.

 

Per al diputat cupaire “la passa important” no va a parar ni al Congrés dels Diputats ni a la Unió Europea: “Passa pels nostres pobles i ciutats i per les municipals del maig”. De nou, ha justificat que la seva formació no es presenta a les eleccions espanyoles ni europees no només per la impugnació al règim del 78 o la troika, sinó perquè “l’autodeterminacoó no vindrà de la negociació” i sí de la unilateralitat. “La nostra batalla política principal està al territori, plantant cara a l’Ibex35, municipalitzant l’aigua, els residus, guanyant sobiranies i plantant cara a la repressió”, ha reblat.

 

Riera ha assegurat que l’1-O i el 3-O els ajuntaments i els carrers van organitzar-se, van desobeir i van autodeterminar-se, a més de “resistir a la repressió i a la violència de l’estat”. En aquest sentit, s’ha queixat que la Generalitat i els partits del govern van “malbaratar aquesta revolució democràtica” i “no van consumar la ruptura amb el règim del 78”. “Després, la repressió i el 155 van fer la resta”, ha afegit. Amb aquest escenari, ha reclamat que els ajuntaments es posin “al servei de l’autoorganització popular” amb les eleccions del 26 de maig i que “esdevinguin novament murs de dignitat”.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

 

D’altra banda, el diputat de la CUP ha tornat a carregar contra “aquells que han abandonat la idea que l’únic camí possible és el de la mobilització, la desobediència i la unilateralitat”. En aquest sentit, ha instat el Govern a “obeir el mandat del poble”, “ineludible”. També ha fet una crida a “nous lideratges” però ha alertat que calen “més sensibilitats polítiques”. “Les municipals són el primer gran embat real del país, però després vindran nous embats i cal que ens preparem per a encarar-los des d’ara mateix”. Tot plegat, des de la unitat popular.

 

Directes a la cita amb les urnes per a les eleccions municipals, la CUP ha celebrat aquest dijous al vespre un acte per reivindicar “municipis valents per canviar-ho tot”. Des de les cotxeres de Sants, alcaldes i representants cupaires han llençat el missatge de “tombar el règim del 78” a través del municipalisme.

 

Durant l’acte, l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra ha reivindicat que des de la CUP porten “molts anys fent rebel·lia” i ha reivindicat que cal fer “la rebel·lió de la desobediència i de la resistència”. En referència al judici de l’1-O al Suprem, Serra ha apuntat que ara acusen els independentistes de ser “violents”. “Que no ens parlin de violència, perquè l’estat i el règim del 78 en tenen el monopoli”, ha reblat. Finalment, Serra ha afirmat que els cupaires estan “profundament orgullosos de ser persones rebels”.

 

L’acte ha comptat amb la participació de Sylvia Barragán i Maria Ballester, membres del secretariat nacional; Laia Estrada, cap de llista de la CUP Tarragona; Aleix Auber, alcalde de Capellades; Anna Saliente, cap de llista de la CUP-Capgirem Barcelona; Rosa Peñafiel, cap de llista de Crida per Lleida-CUP; Núria Gibert, cap de llista de CUP Sant Cugat i Lluc Salellas, cap de llista de Guanyem Girona. Tot i que estava anunciat, a l’acte no hi han pogut assistir finalment l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ni el de Viladamat, Robert Sabater.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut