Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Riera: “Tenim un govern bloquejat, exercint una obediència escandalosa i indignant que no ens porta enlloc”

El portaveu del grup parlamentari es mostra molt crític amb el Govern i no descarta demanar eleccions anticipades

|

- Publicitat -

El portaveu del grup parlamentari de la CUP, Carles Riera, explica els motius del ‘No’ dels cupaires a les eleccions del 28-A després del consell extraordinari que s’ha celebrat aquest diumenge. La decisió de la negativa, que es va imposar amb 37 vots a favor, es deu a tres factors principals: “el focus posat a les eleccions municipals” amb candidatures reformistes; “cap esperança a negociar sobre l’autodeterminació a Madrid” i des del punt de vista estratègic i de construcció de la causa nacional dels Països Catalans defensant, per tant, que “no té sentit passar per Madrid”.

“La CUP és un moviment municipalista”, ha sentenciat Riera. El portaveu cupaire ha defensat el refús a les eleccions espanyoles perquè “el seu objectiu són les municipals” amb polítiques “reals, tangibles, rupturistes i reformistes” que segueixin fomentant “l’alliberament nacional” des de Catalunya i els Països Catalans. A més, Riera ha afirmat que posar esperança amb “la negociabilitat” és incoherent.

Publicitat

La decisió de Poble Lliure

Tot i això, una de les organitzacions integradores de la CUP, Poble Lliure, es va decantar públicament pel ‘Sí’ en un comunicat alhora que demanava “bloquejar la governabilitat a l’Estat” i no descarta presentar-se a les eleccions espanyoles tot i que es desconeix quina en seria la fórmula. Riera ha avançat en una entrevista a Els Matins de TV3 que el pròxim 23 de març se celebrarà un altre consell polític extraordinari per concretar “el posicionament concret” per a la campanya i el context electoral.

Crítics amb el Govern: possibilitat d’eleccions anticipades

“O això canvia i el Govern i la majoria parlamentària es posa en marxa, comença a desobeir unilateralment i comença a desenvolupar polítiques de drets socials, civils i polítics que són impossible de desenvolupar dins de l’Estat, o comencem a arribar a un acord estratègic per autodeterminar-nos i després complir-ho o això no va enlloc”, ha arremès Riera. “Tenim un Govern bloquejat, amb una obediència escandalosa i indignant”, ha afegit. És per això que la CUP no descarta la possibilitat de demanar eleccions anticipades al Parlament davant del “bloqueig” del Govern i de la majoria independentista. “Dins del debat estratègic en el què estem, aquesta és una opció que està sobre la taula”, ha conclòs.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut