Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Ridícul del Ministerio del Interior en intentar registrar l’Associació d’Abduïts per Alienígenes d’Espanya sense èxit

Les burles i comentaris a la xarxa no s’han fet esperar després que el ministeri hagi desestimat la inscripció de la misteriosa associació perquè “no han pogut contactar amb ningú”

Redacció 14/08/2021

Un dels punts més destacats de la feina del Ministerio del Interior espanyol aquest estiu s’ha acabat fent viral a la xarxa després que s’hagi destapat que el departament va iniciar el passat juny un procés d’inscripció al Registro Nacional de Asocaciones, de la peculiar organització anomenada “Abducidos por los Alienígenas España”.

El que podria haver estat una anècdota interna s’ha convertit en motiu de burles a les xarxes socials, ja que el ministeri no va desestimar aquest registre d’entrada, sinó que ho ha acabat fent “per causes no imputables a l’Administració”, que es tradueix bàsicament en el fet que, misteriosament, no han pogut contactar amb cap dels responsables d’aquesta associació per avisar-los que no complien amb els requisits que estableix la llei orgànica, que obliga a ser una agrupació de tres o més persones físiques o jurídiques.

L’única pista que hi ha rere aquest misteri és un nom: José Rafael Rojas Juárez, inscrit com a subdirector general, al qual ningú ha pogut trobar ni tan sols a les xarxes socials.

Tot aquest divertit misteri s’ha traduït en reaccions virals a Twitter, on alguns usuaris estan demanant que es viralitzi l’assumpte encara més per poder trobar aquests “abduïts per alienígenes”. Però qui també ha quedat en evidència és el mateix Ministerio del Interior, acceptant aquesta classe d’associacions.