Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Ridícul del Gobierno: el decret de seguretat digital contra la Generalitat afecta les seves pròpies webs

Prohibeixen que les administracions espanyoles dipositin informacions a servidors de fora de la UE i la web del ministeri d’Interior està allotjada als Estats Units

Redacció 31/10/2019
Imatge de Pedro Sánchez

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous un reial decret Llei de mesures “urgents” en matèria de telecomunicacions que segons el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha de combatre la “república digital” que impulsa l’independentisme, i que passa, entre altres, per la prohibició que les administracions espanyoles dipositin informacions a servidors de fora de la UE.

Malgrat que la vicepresidenta, Carmen Calvo, ha esquivat la qüestió quan se li ha preguntat en roda de premsa, fonts de La Moncloa han explicat després que l’executiu té coneixement que la Generalitat disposa en els moments actuals de servidors fora de la UE, justificant així la “urgència” del decret.

Doncs bé, la Generalitat no seria l’única administració que disposa de servidors fora de la UE. Les webs d’administracions espanyoles com el ministeri d’Interior o la Seguretat Social estarien allotjades en servidors als Estats Units.