Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ridícul del dirigent socialista del CIS: no n’encerta ni una pel 10-N

|

- Publicitat -

El president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el socialista José Félix Tezanos, ha assegurat que no dimitirà malgrat que la última enquesta no va encertar cap dels resultats de les eleccions del 10-N. Tezanos, de fet, atribueix les diferències que hi ha hagut entre la seva última macroenquesta i els resultats electorals d’aquest diumenge a la baixada de la participació i les “variables” d’aquestes últimes setmanes, en referència a l’exhumació de Franco i a les protestes de Catalunya, que van ser posteriors al treball de camp per a realitzar-la.

L’organisme va donar al PSOE entre 133 i 150 escons, lluny dels 120 diputats que ha obtingut finalment diumenge, i va infravalorar els resultats del PP, que n’ha obtingut 88, davant la forquilla 74-81 que li atorgava el CIS a l’octubre. A més, no va aconseguir preveure l’auge de Vox, que ha obtingut 52 parlamentaris davant dels 14 i 21 que va pronosticar el CIS i no s’ha acostat a la caiguda de Cs, als quals va donar 27-35 diputats i que, finalment, n’ha obtingut 10. També va fallar amb Podemos i ERC, que han tret menys escons dels que augurava.

Publicitat

En un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum, Tezanos ha recordat que ell “no és endeví” i el CIS “no és una casa d’endevinalles”. Segons ha explicat, l’enquesta que es va publicar a l’octubre va reflectir el que “pensaven els espanyols en aquell moment”, 40 dies abans dels comicis, i que llavors molta de la gent enquestada encara no tenia decidit el seu vot.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut