Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Ribera veu “imprescindible” acompanyar Catalunya i Andalusia en la gestió de la sequera

La ministra veu "fonamental" adoptar mesures excepcionals i la col·laboració entre administracions

|

- Publicitat -

Teresa Ribera ha considerat “imprescindible” acompanyar Catalunya i Andalusia “en les seves competències” pel que fa a la gestió de la sequera, que ha concretat en l’abastiment d’aigua a la població i en la recerca de solucions d’infraestructures “que no han estat preparades a temps. I que poden afectar de manera important una bona part de la població”. La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha recordat que en ambdós territoris la disponibilitat d’aigua “està per sota del 17%”, per la qual cosa ha opinat que és “fonamental” adoptar mesures excepcionals. També ha fet una crida a la “cautela” i a la col·laboració entre administracions.

“Després de tres anys de sequera, la nostra preocupació per la disponibilitat d’aigua al sud i a Catalunya és important”, ha subratllat la també vicepresidenta tercera del govern espanyol. Per això ha subratllat que el ministeri que comana treballa amb la Generalitat i amb la Junta d’Andalusia per fer seguiment de la crisi, acompanyar en les competències de les Comunitats Autònomes i “accelerar les competències de l’Estat”.

Publicitat

Ribera ha reivindicat la feina que el seu ministeri ha fet fins ara, que ha detallat en l’activació d’infraestructures i en respondre a les necessitats que l’emergència per sequera ha generat al conjunt de la població i en particular al camp.

Finalment també ha opinat que la planificació hidrològica “ha d’incorporar inversió en infraestructures” per “anticipar escenaris més complexes en els anys vinents”.

Et pot interessar  Aragonès, contundent contra "la comèdia i la cortina de fum" de Sánchez: "És una frivolitat absoluta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut