Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Riba i Comín denuncien l’ús “partidista” del comitè de peticions de l’Eurocambra i “l’assetjament” de la dreta a la immersió

|

- Publicitat -

L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha denunciat l’ús “partidista” del comitè de peticions de l’Eurocambra per part del PP i la seva presidenta, Dolors Montserrat, arran del debat celebrat aquest dimarts sobre l’informe de la immersió lingüística a Catalunya. En una atenció als mitjans, Riba ha recordat que el document ha estat elaborat per la dreta i l’extrema dreta espanyola -socialistes i verds no van participar-hi en senyal de boicot- i, per tant, “no representa ni el comitè ni el Parlament Europeu”. Al mateix torn, la dirigent republicana ha apuntat a una “vulneració de drets” per part del comitè, el qual va enviar l’informe als grups amb menys de 24 hores de marge per analitzar-lo.

Per altra banda, Riba ha recordat que tant l’elaboració de l’informe com la missió d’eurodiputats que va visitar Catalunya el desembre passat “està fora de les competències del Parlament Europeu”.

Publicitat

En aquest sentit, l’eurodiputada d’ERC ha assenyalat que “avui no és el dia perquè la ciutadania de Catalunya, la Generalitat o la comunitat educativa donin explicacions sobre la immersió lingüística”. “Qui ha de donar explicacions són el PP, Ciutadans i Vox pel seu ús partidari de les institucions europees”, ha afegit.

Pel que fa a la introducció d’esmenes al text, Riba ha assegurat que la intenció del partit és introduir-ne a la part de recomanacions -en la resta del text no poden perquè no van participar de forma directa en la seva elaboració-. No obstant això, ha qüestionat novament les pràctiques de Montserrat. “No sabem si ens donarà el temps adequat per fer-ho”, ha manifestat.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"

Comín critica “l’assetjament” de la dreta a la immersió i diu que l’informe de la missió “no té cap recorregut”

L’eurodiputat de Junts Toni Comín ha criticat aquest dimecres “l’assetjament” a la immersió lingüística dels partits de la dreta i la ultradreta i ha apuntat que l’informe sobre la missió de l’Eurocambra “no té cap recorregut”. Després del debat sobre el document, Comín ha advertit que la dreta i la ultradreta volen convertir la societat catalana en “monolingüe” en castellà i ha denunciat la “instrumentalització i manipulació” del comitè de Peticions per a “interessos partidistes”. L’eurodiputat de Junts ha criticat que la presidenta del comitè, la popular Dolors Montserrat, fa un “abús del reglament de forma sistemàtica” i que això “degrada” la reputació del comitè.

Comín ha defensat que la immersió és la principal forma de protecció del català per evitar el “retrocés” de la llengua. “Sense una protecció especial, aquest retrocés s’incrementarà”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut