Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Riba demana una reunió “urgent” amb la Comissió Europea i l’Europol per l’informe que criminalitza l’independentisme

L'eurodiputada d'ERC adverteix que la classificació del moviment independentista al document és "injusta": "Inclou una afirmació molt greu i falsa"

|

- Publicitat -

Cop sobre la taula per part de l’eurodiputada d’ERC Diana Riba després que l’Europolinclogués l’independentisme català en un informe com un dels moviments “més actius i violents” a l’Estat.

Riba ha demanat una reunió “urgent” amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, i la directora de l’Europol, Catherine De Bolle, per l’informe que criminalitza l’independentisme. Tant en la carta a Reynders com a De Bolle, la republicana expressa la seva “preocupació” per aquesta qüestió recollida en l’informe sobre la situació del terrorisme a la UE.

Publicitat

“Inclou una afirmació molt greu i falsa”, apunta l’eurodiputada republicana en la carta a Reynders, en la qual remarca que el “mal ús” de l’informe per part de l’Estat per “criminalitzar un moviment polític legítim i pacífic” és un “fet greu que no s’ha d’ignorar”.

En la carta a la directora de l’Europol, l’eurodiputada d’ERC insisteix que aquesta “classificació injusta” de l’independentisme afecta la “reputació” de l’agència i “perjudica les eines per combatre el terrorisme i assegurar la seguretat dins de la UE”. “És crucial que abordem la qüestió i assegurem l’adequació i la imparcialitat de la informació presentada pels informes de l’Europol”, diu Riba.

En la reunió, l’eurodiputada d’ERC apunta que vol demanar a De Bolle sobre el procés de recollida d’informació per a l’elaboració dels informes, així com els criteris per considerar certes entitats com a terroristes. També sobre les mesures per “garantir la credibilitat i objectivitat” dels informes de l’Europol i les possibilitats per reforçar la transparència i rendició de comptes dels mecanismes de transmissió de la informació.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut