Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Revés pel PSOE: el Suprem desestima la seva petició de recomptar els vots nuls de Madrid

Els jutges diuen que el fet que un escó balli per 1.300 vots no és suficient per justificar el recompte

|

- Publicitat -

La Sala de Vacances del Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat pel PSOE per forçar el recompte dels vots nuls de Madrid a les eleccions del 23-J. Els socialistes demanaven que es comptin els 30.000 vots nuls d’aquesta circumscripció perquè ballava un escó entre el PSOE i el PP per només 1.323 vots. Segons els magistrats del Suprem, la petició del PSOE “no reuneix els requisits exigits” per la doctrina per dur a terme una revisió de vots, perquè “la mera diferència numèrica en els resultats no és base suficient”.

El Suprem posa punt i final d’aquesta manera a la possibilitat que el PSOE obtingui un escó més al Congrés, el que seria el 123, en detriment del PP, que es quedaria amb 135, fet que allunyaria encara més una possible suma dels populars amb Vox, UPN i CC, que actualment tenen 172 vots, de la majoria absoluta.

Publicitat

Els jutges actuen amb el mateix criteri de la Fiscalia, que considerava que fer el recompte hauria suposat qüestiona el criteri dels presidents de les meses electorals. Segons el Suprem, la llei electoral “parteix del principi de participació democràtica i d’intervenció dels ciutadans en el procés electoral”, i “l’apreciació de la validesa o nul·litat del vot no és una operació jurídica complexa”, i la poden fer perfectament els presidents de taula.

A més, els magistrats recorden que els partits polítics disposen d’apoderats i representants a les meses electorals “que garanteixen un correcte examen del vot i que tenen capacitat de protesta a cada vot”. Per tant, conclouen, “per molt ampli que sigui el criteri interpretatiu”, no es pot acceptar l’argument que el resultat és ajustat per fer un recompte de vots.

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut