Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Revés inesperat: Els magistrats Barrientos i Ramon proposen apartar-se del judici contra Serret per l’1-O

|

- Publicitat -

La manca d’imparcialitat d’alguns magistrats és tan evident que ens deixa girs inesperats com que el mateix president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Jesús María Barrientos i el magistrat Carlos Ramos han proposat apartar-se del judici contra l’ara consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, per l’1-O.

Després que el Tribunal Suprem anul·lés el judici contra l’antiga mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell per falta d’imparcialitat d’aquests dos magistrats, Barrientos i Ramos s’anticipen per evitar un nou ridícul. En el seu escrit d’abstenció, al qual ha tingut accés l’ACN, asseguren que “no es pot obviar” aquest precedent. Per tant, el procediment queda suspès a l’espera de la resolució del mateix TSJC.

Publicitat

En el cas del judici contra la mesa de 2017, la petició de recusació de Barrientos i Ramos presentada per ERC va ser desestimada al TSJC, però finalment el Suprem va considerar que tots dos incorrien en causes de parcialitat i va anul·lar el judici, forçant-ne la repetició.

Van participar en la querella contra el Govern

Tots dos argumenten, en aquesta ocasió, que pot ser causa de parcialitat la seva participació en l’admissió de la querella de la fiscalia contra el Govern el setembre del 2017, del qual formava part Serret com a consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Barrientos i Ramos també formen part del tribunal que haurà de jutjar el president d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó.

Et pot interessar  Serret obre contactes amb Hongria per mantenir el català a l’agenda: “Volem construir confiances per seguir avançant”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut