Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Revelen que un programa informàtic que només poden comprar governs va espiar personalitats de l’independentisme

|

- Publicitat -

L’advocat Andreu van den Eynde —encarregat de les defenses d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell, Carles Mundó i Dolors Bassa— i l’actual secretari general del Departament d’Empresa i Treball, Oriol Sagrera, també van ser espiats amb el programari Pegasus, segons ha publicat ‘El País’.

Aquest rotatiu i ‘The Guardian’ ja van revelar el 2020 que el software israelià havia infectat i hackejat telèfons de diversos líders polítics catalans, com l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel; el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, o l’aleshores president del Parlament, Roger Torrent.

Publicitat

Segons el diari, l’organització Citizen Lab, que va destapar espionatges amb Pegasus en l’àmbit internacional, hauria contactat ara Van den Eynde i Sagrera per informar-los que n’haurien estat víctimes, com també membres d’Òmnium Cultural i de l’ANC.

Pegasus és un programari israelià que suposadament només poden adquirir estats i que infecta el telèfon mòbil de les seves víctimes. Tot i això, l’executiu espanyol va negar públicament el 2021 tenir cap constància d’atacs amb aquesta eina contra ciutadans espanyols. Ho va assegurar en resposta a una pregunta parlamentària del diputat d’EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut