Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Revelen els draps bruts d’Esperanza Aguirre i el seu marit per no pagar els impostos d’un quadre de Goya

|

- Publicitat -

El marit d’Esperanza Aguirre, Fernando Ramírez de Haro, va simular rebre un quadre de Goya com una donació del seu pare per no pagar l’impost de successions, un any i mig més tard que el seu pare fos mort.

Eldiario.es ha revelat aquestes informacions després d’explicar que la família d’Esperanza Aguirre va vendre aquest quadre de Goya per 5 milions d’euros sense protegir-lo com a bé cultural l’any 2012, quan Aguirre era presidenta de la Comunitat i tenia l’obligació de fer-ho, tal com marca la llei de patrimoni.

Publicitat

El digital explica com el marit de l’expresidenta no només hauria estafat la hisenda pública amb la venda del quadre, sinó també amb la seva herència. De Haro va voler fer passar l’herència com una donació del seu pare per estalviar-se l’impost de successions. Per acabar-ho d’adobar, la família no va declarar-la fins a la mort del pare de família. Ho va fer en una declaració davant del notari assegurant que el seu pare li havia fet aquesta donació de manera verbal mig any abans de morir, un fet que ha resultat en que el seu germà presenti una denúncia per pressumpte frau.

Eldiario.es apunta, a més, que el quadre no va ser l’únic element que la família hauria fet passar per una donació, perquè a l’herència del sogre d’Aguirre només hi consta un valor total de 2.000 euros, un fet dubtós si es té en compte el llinatge d’aquest.

Et pot interessar  La justícia investiga si Gerard Piqué va pagar a Rubiales des de comptes andorrans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut