Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Revelen els draps bruts d’Esperanza Aguirre i el seu marit per no pagar els impostos d’un quadre de Goya

Aguirre no va protegir l’obra com a bé cultural quan era presidenta de la Comunitat de Madrid, i la va vendre per 5 milions d’euros

Redacció 19/04/2021
Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid / ACN

El marit d’Esperanza Aguirre, Fernando Ramírez de Haro, va simular rebre un quadre de Goya com una donació del seu pare per no pagar l’impost de successions, un any i mig més tard que el seu pare fos mort.

Eldiario.es ha revelat aquestes informacions després d’explicar que la família d’Esperanza Aguirre va vendre aquest quadre de Goya per 5 milions d’euros sense protegir-lo com a bé cultural l’any 2012, quan Aguirre era presidenta de la Comunitat i tenia l’obligació de fer-ho, tal com marca la llei de patrimoni.

El digital explica com el marit de l’expresidenta no només hauria estafat la hisenda pública amb la venda del quadre, sinó també amb la seva herència. De Haro va voler fer passar l’herència com una donació del seu pare per estalviar-se l’impost de successions. Per acabar-ho d’adobar, la família no va declarar-la fins a la mort del pare de família. Ho va fer en una declaració davant del notari assegurant que el seu pare li havia fet aquesta donació de manera verbal mig any abans de morir, un fet que ha resultat en que el seu germà presenti una denúncia per pressumpte frau.

Eldiario.es apunta, a més, que el quadre no va ser l’únic element que la família hauria fet passar per una donació, perquè a l’herència del sogre d’Aguirre només hi consta un valor total de 2.000 euros, un fet dubtós si es té en compte el llinatge d’aquest.