Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Retrobada d’exdiputats de Junts pel Sí al Parlament per reclamar l’amnistia i “la fi de la repressió”

|

- Publicitat -

Una trentena d’exdiputats de Junts pel Sí s’han retrobat aquest divendres a les portes del Parlament per reclamar “l’amnistia, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió” al moviment independentista. Després de gairebé sis anys que la candidatura guanyés les eleccions amb 62 escons, diversos dels seus membres destacats, com l’expresident Artur Mas, els expresidents del Parlament Carme Forcadell i Roger Torrent, l’actual president de JxCat a la cambra, Albert Batet, o l’exdiputada Neus Lloveras, entre d’altres, s’han tornat a aplegar davant el Parlament com a símbol d’unió davant la “repressió política i econòmica” que asseguren que pateixen alguns dels qui van dirigir l’extinta coalició.

La presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, ha expressat que es tractava d’una trobada “emotiva”, ja que amb alguns companys no havia coincidit des del 2017, quan es va acabar la legislatura per l’aplicació de l’article 155 a proposta de l’expresident del Gobierno, Mariano Rajoy. A les eleccions del desembre d’aquell any, ERC i Junts per Catalunya s’hi van presentar per separat.

Publicitat

“La idea és reclamar l’amnistia, perquè no hi som tots, aquí falten els exiliats. Demanar l’amnistia i la fi de la repressió política i econòmica”, ha assenyalat Forcadell, que ha lamentat que el Tribunal de Comptes intenti “arruïnar” alguns dels diputats de Junts pel Sí.

“Continuarem treballant i no pararem fins que aconseguim l’amnistia i la fi de la repressió”, ha conclòs l’expresidenta del Parlament entre aplaudiments dels seus excompanys de coalició.

Per part d’ERC també hi han assistit la vicepresidenta primera de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, i els exdiputats Gerard Gómez del Moral, Anna Simó, Adriana Delgado, Bernat Solé i Carmina Castellví, entre d’altres.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia

Alguns dels exdiputats que han participat en la trobada i que ara militen a Junts per Catalunya eren Albert Batet, Àngels Ponsa, Jordi Munell, Titón Laïlla, Lluís Guinó o Josep Maria Forné. L’exconsellera d’Educació Irene Rigau també ha fet acte de presència, així com el president del PDeCAT, David Bonvehí, i el secretari general adjunt, Marc Solsona, que formaven part de Junts per Sí dins la quota de CDC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut