Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Retingut a Tarragona un iot per ser sospitós de ser de propietat russa, de l’entorn de Putin

|

- Publicitat -

La Direcció General de la Marina Mercant del Ministeri de Transports ha acordat retenir el megaiot ‘Crescent’ al port de Tarragona mentre verifica si és de propietat russa i se li apliquen les sancions establertes per la Unió Europea arran de la invasió d’Ucraïna. El vaixell, abanderat a les Illes Caiman, amb 135 metres d’eslora i 21 de mànega, havia sol·licitat salpar el 4 de març passat però, finalment, no ho va fer. El govern espanyol buscarà ara informació que confirmi la titularitat del buc d’esbarjo privat, si la seva propietat, tinença o control correspon a alguna persona física o societat inclosa en la llista de sancions del Consell Europeu.

Capitania Marítima de Tarragona serà ara l’encarregada de garantir la seguretat del buc, de la navegació, de la tripulació i del port. La retenció provisional s’ha comunicat a l’Agència Tributària, a les institucions dedicades a prevenir el blanqueig de capitals i finançament del terrorisme així com les forces i cossos de seguretat per efectuar les verificacions pertinents. Si es comprova que el titular forma part de la llista del Consell d’Europa, s’immobilitzarà.

Publicitat

El megaiot va arriar al port de Tarragona el 2 de novembre de 2021 passat i es troba atracat al moll de Port Tarraco. És el tercer vaixell d’esbarjo, juntament amb el ‘Valerie’, al port de Barcelona, i el ‘Lady Anastasia’, a Port Adriano (Mallorca), que s’immobilitza provisionalment aquesta setmana.

Et pot interessar  [VÍDEO] Almenys 40 morts i un centenar de ferits en un tiroteig a una sala de concerts de Moscou
Publicitat

Opinió

Minut a Minut