Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Repassada de Puigdemont al Gobierno pel nou “decretazo” de la llei de Seguretat Nacional

Puigdemont: “Espanya s’aïlla a gran velocitat de les democràcies europees”

Avatar
Agències 14/07/2021
L'eurodiputat Carles Puigdemont a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu (Horitzontal)

La reforma de la llei de Seguretat Nacional que planteja el Gobierno és greu. Tot i venir d’un executiu autodenominat “més progressista de la història”, el decret permetrà que “tots els majors d’edat estiguin obligats a fer prestacions personals en un estat de crisi”, entre altres barbaritats més similars a una dictadura.

En aquest sentit, el president Puigdemont enumera alguns punts d’aquesta llei, com ara “el reclutament forçat de ciutadans, la requisa de béns i serveis, el control de la premsa o la suspensió del lliure mercat”. Puigdemont alerta que tot això “no estarà sotmès a la llei de transparència”, i ho compara amb el que va ser denominat el “decretazo digital”: “un atropellament de drets fonamentals on l’únic criteri que compta és el de la Moncloa”.

“Espanya s’aïlla a gran velocitat de les democràcies europees”, ha reblat el president exiliat en una publicació a Facebook.