Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Renuncia l’arquebisbe de Barcelona que no ha tingut ni un sol gest d’humanitat amb els presos polítics

|

- Publicitat -

El cardenal Juan José Omella ha enviat al papa Francesc una carta de renúncia al càrrec d’arquebisbe de Barcelona, uns dies abans de celebrar 75 anys, que compleix aquest dimecres. L’edat de 75 anys marca la jubilació de tots els bisbes de l’Església catòlica i el cànon 401.1 del Codi de Dret Canònic preveu que quan es compleix aquesta edat es posa el càrrec a disposició del Papa, ha informat l’arquebisbat en un comunicat. Omella és l’arquebisbe de Barcelona des del 26 de desembre del 2015 i continuarà exercint el ministeri episcopal fins que el Papa accepti la seva dimissió.

El cardenal arquebisbe és president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) des de fa poc més d’un any, quan va ser elegit pels bisbes espanyols per assumir un mandat de quatre anys. Omella és membre des del 2014 de la Congregació per als Bisbes, i el 27 de juny del 2017 va ser nomenat cardenal i continuarà sent elector fins que compleixi 80 anys.

Publicitat

Caldrà esperar si el Papa n’accepta la renúncia i si és així qui serà el seu successor, que s’espera que tingui un perfil més lligat a l’església catalana després que Omella s’hagi caracteritzat per una forta oposició al procés d’independència girant l’esquena al sentir majoritari del poble català. I que ni tan sols ha tingut un gest humanitari per als presos polítics, posicionament totalment contrari al missatge cristià, tal com es va encarregar de recordar la germana de Jordi Turull en una carta pública.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut