Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Relliscada del Gobierno: Renuncia a la patent unitària europea perquè no està en castellà

|

- Publicitat -

L’executiu espanyol fa el ridícul terriblement en renunciar a la patent unitària europea, que entrarà en vigor l’any que ve. El Gobierno, per una qüestió idiomàtica, plega banderes, atès que a parer seu “cal defensar l’idioma com a llengua de primer nivell al món”.

Josep Maria Pujals, consultor independent de la propietat intel·lectual, i dona a entendre que és una oportunitat perduda, ja que ha afirmat que “era una ocasió per portar a Espanya un important organisme europeu”.

Publicitat

Més concretament, Pujals ha subratllat que Barcelona com a “clúster biotecnològic europeu”. Per tant, que possiblement s’hauria perjudicat la capital catalana amb aquesta decisió política.

Espanya no formarà part d’aquest mecanisme que hauria de simplificar el sistema de pagament de la patent, i que entrarà en vigor en tots els estats que s’hi han sumat. Aquesta patent es podrà tramitar en anglès, francès o alemany, però no en castellà.

El Gobierno ha dinamitat així un procés de creació de la patent llarg i es desmarca de la majoria de socis europeus. L’executiu reitera la seva decisió de quedar-se fora d’aquesta patent que simplificarà tràmits amb la Xina, Japó o amb els Estats Units.

Així doncs, Espanya haurà d’optar a la patent europea o la nacional per protegir la propietat intel·lectual. Pepe Isern, president d’Isern Patents i Marques, ha dit que les “les empreses espanyoles ho podran demanar igualment”.

No obstant això, Espanya no podrà ser la seu del Tribunal Unificat, que inicialment havia d’ubicar-se a Londres, ara és una opció que s’ha descartat pel Brexit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut