Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Reivindiquen el català com a llengua d’intervenció al Congreso

|

- Publicitat -

Un total de deu formacions del Congreso s’han unit amb un objectiu en comú: Registrar, aquest dimecres, una proposició de reforma del reglament de la cambra per poder intervenir i presentar documents amb les tres llengües que encara no tenen aquest dret, el català, el gallec i el basc. En aquest sentit, la proposta és que la cambra adopti un sistema de traducció, un model similar al del Senat.

Així doncs, sol·liciten la modificació de l’article 6 del reglament de la cambra, quedaria de la següent manera: “els diputats tindran dret d’intervenir a les sessions del ple del Congrés i de les comissions en qualsevol de les llengües oficials i reconegudes estatutàriament”, a més del “dret a presentar els escrits i documents en qualsevol d’aquestes llengües”.

Publicitat

Els partits que s’han sumat a aquesta iniciativa són ERC, Junts, PDeCAT, CUP, PNB, Bildu, Unidas Podemos, Más País, Compromís i BNG. Cal recordar que fa tot just una setmana, Meritxell Batet, retirava la paraula al diputat de la CUP Albert Botran per fer la seva intervenció en català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut