Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Reguant reclama reforçar el pacte antifeixista de l’inici de la legislatura

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha reclamat “posar totes les eines i tota la voluntat política” al Parlament per garantir el moviment antifeixista. Tot plegat, uns dies abans que sigui jutjada per haver-se negat a respondre les preguntes de Vox en el judici al Tribunal Supremo sobre el procés. En una atenció als mitjans abans d’un acte de suport, Reguant ha assegurat que el seu judici és una causa “contra el moviment antifeixista”. I ha reclamat “generar un mur contra el feixisme que no es relaxi”. Els anticapitalistes consideren que el pacte antifeixista que diversos grups van impulsar a l’inici de la legislatura amb la irrupció de la ultradreta a la cambra s’ha de reforçar.

A l’acte de suport, l’Auditori Calàbria de Barcelona –a Sant Antoni, el barri de Reguant-, hi han assistit membres d’ERC –com Alba Vergés-, JxCat –com Jordi Turull o Albert Batet- i En Comú Podem –Jéssica Albiach i David Cid. També hi han anat Elisenda Paluzie (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium), entre d’altres.

Publicitat

Reguant ha reivindicat l’objecció de consciència “davant dels que vulneren drets fonamentals” i ha reclamat que l’antifeixisme “estigui a tot arreu i continuï organitzat”. La diputada veu “indispensable” que les institucions “no normalitzin la presència” de l’extrema dreta. En aquest sentit, ha defensat no donar peu a cap de les iniciatives legislatives que presenti Vox, votar no a les seves propostes i evitar relacionar-s’hi.

“Sovint al Parlament es diuen autèntiques barbaritats, que podrien ser inicis de delictes d’odi”, ha advertit la diputada. “No ho podem permetre i cal generar un mur contra el feixisme que no es relaxi”, ha continuat. Per tot plegat, ha animat a reforçar el pacte antifeixista i “posar totes les eines i voluntat política per assegurar-ho”.

Et pot interessar  Estrada planteja el 12-M com un "plebiscit" entre una política "dependent de l'Estat" i "un nou rumb"

Reguant ha lamentat que Vox “forma part de la gènesi del règim del 78” i que ho ha utilitzar per “condicionar sistemàticament”, també quan no tenien representació a cap cambra ni institució. La diputada ha dit que no respondre Vox al judici al TS “era una de les moltes vies per combatre l’extrema dreta”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut