Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Reclamen un tractat internacional per a futures pandèmies

|

- Publicitat -
Els líders d’Espanya, França, Portugal, Costa Rica i Xile han apressat aquest dimarts la comunitat internacional a crear un tractat internacional per a futures pandèmies. En un acte paral·lel a la cimera iberoamericana que se celebra a Andorra, els cinc líders, que ja havien donat suport a la iniciativa per establir un marc al voltant de l’OMS per a futures crisis sanitàries, han defensat aquesta proposta per tal de garantir la “cooperació” i la “igualtat” en pròximes pandèmies. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha instat a “aprendre les lliçons” de la covid-19 i ha admès que els països no han compartit prou informació per fer front a la pandèmia. Per aquest motiu ha dit que cal impulsar “mecanismes de comunicació”.

En el debat, el president de la República francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, ha fet una crida a resoldre les “disfuncions” i ha subratllat que el món necessita “estructures fortes” amb una OMS que “sàpiga coordinar l’agenda amb la resta d’organitzacions”.

Publicitat

Al seu torn, el primer ministre de Portugal, António Costa, ha remarcat que és “fonamental la cooperació global” en cas d’emergències sanitàries i ha insistit que cal un tractat de pandèmies perquè el món estigui “preparat” per a la pròxima crisi sanitària. “No podem mirar al futur amb la improvisació que hem hagut de tenir aquest any”, ha assegurat.

El president de Costa Rica, Carlos Alvarado, ha demanat que el tractat sobre pandèmies sigui un marc que “no deixi a ningú enrere”. “Una resposta òptima no pot ser fragmentada”, ha dit. Finalment, el president de Xile, Sebastián Piñera, ha insistit que “fins que tothom estigui vacunat ningú estarà segur”.

Et pot interessar  Andorra aprova la moratòria per prohibir la venda d'habitatges als no residents
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió