Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Rebuig a la repressió espanyola: un centenar de persones es concentren davant del TSJC en suport a Dani Gallardo

"Si l'empresonen, serà el primer pres polític des de les negociacions de la llei d'amnistia" denuncien Òmnium, ANC i Via independència

|

- Publicitat -

Davant la repressió, solidaritat. Un centenar i mig de persones s’han concentrat aquest dissabte davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per donar suport al jove madrileny Dani Gallardo, després que hagi rebut l’ordre d’ingrés a presó per manifestar-se en contra la vergonyosa sentència que el Tribunal Suprem va dictar als dirigents independentistes pel Procés i l’1-O.

Entitats de la societat civil com ara Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana o Via Independència han denunciat la situació de Gallardo i també han recordat els 50 anys de l’execució de Salvador Puig Antich. “Si l’empresonen, serà el primer pres polític des de les negociacions de la llei d’amnistia”, ha alertat Elena Jiménez, membre d’Òmnium. Per la seva part, Elisenda Romeu (ANC) ha preguntat per què el Govern de la Generalitat “no es planta”.

Publicitat

La concentració ha estat convocada al Passeig de Lluís Companys a les dotze del migdia per entitats com Òmnium Cultural, la sectorial de persones represaliades de l’Assemblea, Via Independència o Meridiana Resistei, que han fet uns breus parlaments de denúncia davant del TSJC.

En nom d’Òmnium Cultural, Elena Jiménez ha denunciat que “el cas de Dani Gallardo és una autèntica barbaritat” i “un judici polític”, i que “la condemna vol desactivar el suport des de fora dels Països Catalans”. En un context marcat per les negociacions de l’amnistia, Jiménez ha alertat que no n’hi ha prou amb aquesta norma, sinó que cal garantir l’exercici de drets fonamentals.

Per la seva part, qui fou presa política durant el franquisme, Elisenda Romeu, ha recordat que “la repressió és històrica al nostre país” i ha carregat contra els partits polítics independentistes. “Per què la Generalitat no s’enfronta al govern de l’Estat? Per què no diu que els reprimits no han d’entrar a la presó? Per què no ho fan?”, ha preguntat la portaveu de la sectorial de persones represaliades de l’ANC.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut