Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Rajoy referma el seu paper de tòtil defensant la tornada del Borbó a Espanya

L’expresident del PP considera “una profunda injustícia” que Juan Carlos I sigui a Abu Dhabi mentre “partits clarament antiespanyols” condicionen el Gobierno

Redacció 03/12/2021

Mariano Rajoy ha afirmat en una entrevista per l’agència Efe que “Espanya no pot tenir al cap de l’Estat a Abu Dhabi tenint el que tenim aquí”. I què tenim aquí? L’expresident espanyol no parla de corruptes, de feixisme, ni d’injustícies socials. L’antic cap del PP es refereix a Bildu i “altres partits clarament antiespanyols” —és a dir, les formacions independentistes— que “condicionen l’acció del Gobierno“. “És molt fort”, ha afegit.

Així mateix, Rajoy referma el seu paper de defensor de la monarquia espanyola i assegura que Juan Carlos I “hauria de tornar” a Espanya. Per l’excap de l’executiu és una “profunda injustícia” i, com era d’esperar, evita parlar dels seus escàndols o privilegis.

Els entrevistadors també li han preguntat si creu que el Borbó ha de donar explicacions sobre els seus negocis, però s’ha limitat a contestar: “Hi ha molts jutges i fiscals amateurs a Espanya i jo no ho soc”.