Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Suprem tira pel dret i fixa les declaracions dels testimonis polítics a partir del 26 de febrer amb Mariano Rajoy al capdavant

Joan Tardà serà el primer en testificar, el seguiran Roger Torrent i Artur Mas. El mateix dia, s’ha citat Mariano Rajoy. Santamaría, Montoro i Zoido ho faran dimecres 27 al matí. Els interrogatoris als dotze acusats acabaran aquesta mateixa setmana

|

- Publicitat -

Quan ni tan sols s’ha acabat d’interrogar el tercer dels dotze encausats, el Suprem ja ha fixat per la setmana vinent l’inici de la fase testifical. Això vol dir que el Tribunal liderat pel jutge Manuel Marchena té entre cella i cella acabar de fer declarar els processats per rebel·lió, malversació i desobediència, i que es vol evitar peti qui peti qualsevol interferència amb la campanya electoral del 28 d’abril.

A més a més, el Suprem ha decidit que els diferents polítics citats a testificar seran els primers a fer-ho. Així, s’ha fixat el 26 de febrer que el diputat republicà al Congrés, Joan Tardà, obrirà la sessió a les deu del matí. Mitja hora més tard s’ha citat el President del Parlament Roger Torrent i, a les onze en punt, està convocat Artur Mas.

Publicitat

La mateixa tarda del dimarts 26, a les quatre, el Suprem farà passar, de nou, Mariano Rajoy pel banc dels testimonis. Després seu compareixeran l’actual senadora del PDeCAT, Marta Pascal, i l’ex líder dels comuns, Xavier Domènech.

L’endemà, un altre matí gros al Suprem. La primera citada a declarar és l’ex vicepresidenta popular, Soraya Saénz de Santamaría. La seguiran els antics ministres Cristòbal Montoro i Juan Ignacio Zoido – Hisenda i Interior.

Pel dijous 28 de febrer, s’ha citat el lehendakari basc, Íñigo Urkullu, i l’alcaldessa Ada Colau entre altres cares visibles de la política.

PDF Tribunal Suprem / Testimonis 26 i 27 de febrer

Publicitat

Opinió

Minut a Minut