Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Rajoy amb l’aigua al coll: Villarejo l’assenyala com a principal impulsor de l’Operació Catalunya contra l’independentisme

L’excomissari de la Policia Nacional assegura que les mentides publicades sobre Xavier Trias van ser una enorme “cagada”

|

- Publicitat -

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha assenyalat directament l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy com a principal impulsor de l’Operació Catalunya.

Així ho ha assegurat en una entrevista a ‘El Periodico’ en què ha assegurat que el líder del PP hauria actuat de la mà de la número 2 del seu executiu, Soraya Saénz de Santamaria; de l’exministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i de l’exsecretària del PP, Maria Dolores de Cospedal. A banda, ha aprofitat per desmarcar-se de les informacions falses que apuntaven que Xavier Trias tenia un compte a Suïssa i ha qualificat aquest tripijoc de “cagada”. A més, ha deixat clar que tampoc va tenir res a veure amb la captura de pantalla que recollia dades sobre comptes de Jordi Pujol a la Banca Privada d’Andorra.

Publicitat

Segons el diari, l’expresident del govern espanyol va arribar a acudir a una de les reunions que es duien a terme en el marc de l’operació contra l’independentisme. “Va ser arran de la desconfiança suscitada perquè em demanaven que les meves informacions les ratifiqués després a través d’una sèrie d’enllaços i de contactes”, ha relatat Villarejo. Aleshores, ha dit, Rajoy va prendre part en una de les trobades secretes: “Va dir a treballar”, ha indicat.

Les mentides sobre Trias, una enorme “cagada”

Pel que fa a les informacions falses que acusaven l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, de tenir un compte corrent a Suïssa, ha defensat que no va ser cosa seva i ho ha considerat una enorme “cagada”. “Si hagués participat li puc assegurar que hauria vestit millor el ninot, com es diu a l’argot d’intel·ligència. Perquè, en efecte, no es va fer servir ni tan sols la nomenclatura d’aquest banc”, ha lamentat.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"

En aquest mateix sentit, ha deixat clar que tampoc va prendre part en la captura de pantalla que recollia informacions sobre els comptes del president Pujol a Andorra. Fins i tot, ha remarcat que va alertar els seus col·laboradors que era un error fer servir els seus homes en una operació que es duia a terme en un altre país.

Villarejo treu pit de l’informe fals sobre Pujol i Mas

Alhora, s’ha referit a una negociació entre Pujol i Fernández Díaz i ha dit que va retreure-li al secretari d’Estat que s’estiguessin usant les seves notes “per a finalitats polítiques”. Ha afegit que va demanar-li que s’acabés amb aquella deriva i va exigir-li que si era un tema privat volia cobrar com si fos un encàrrec com els que feia per aquest sector. “Si és un tema com a comissari vull que es judicialitzi”, va exigir.

L’excomissari sí que ha reconegut haver participat en l’informe fals de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que acusava els presidents Pujol i Mas de tenir diners a Suïssa. Ha dit que era real i que va col·laborar per tirar-lo endavant. En aquest cas, ha apuntat que aquesta filtració va ser un èxit, perquè “va provocar un daltabaix a les eleccions catalanes” i CiU va passar de 62 escons a 50, quedant lluny de la majoria absoluta a les eleccions al Parlament de 2012. “Si CiU hagués obtingut aquesta majoria absoluta, el govern central hauria tingut un gran problema pel suport empresarial important”, ha sentenciat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut