Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rahola diu prou als denigrants espectacles de circ amb animals salvatges

|

- Publicitat -

La coneguda periodista ha volgut donar el seu suport a una iniciativa que té com a objectiu posar punt final als espectacles de circ amb animals a la Unió Europea. Per aquest motiu, ha fet una piulada en la qual ha mostrat una iniciativa.

En concret, ha citat a Anima Naturalis, que és una associació per la defensa de tots els animals a Espanya i Llatinoamèrica; a la seva directora, Aida Gascón; i a la Fundació per a l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Així, s’ha mostrat contrària als circs que incentiven la crueltat animal en usar els animals com a eina per a l’espectacle.

Publicitat

És a dir, dona a entendre que cal tenir en compte l’estrès i depressió que els provoca l’espectacle, així com la potencial addicció a les drogues dels animals, ja que és possible que els responsables els obliguin a ingerir estupefaents per apaivagar el seu esperit salvatge, per garantir la seguretat de l’espectacle.

També implica sotmetre els animals salvatges a abusives tècniques d’ensinistrament en contra de la seva natura, i a unes condicions de vida molt poc adequades pel benestar d’aquestes bèsties, tenint en compte les exigents rutines productives dels circs i la seva alta mobilitat.

Anima Animalis va iniciar un recull de signatures que ha arribat a més d’un milió de firmes que exigeixen que s’acabi l’ús dels animals als circs i que les eurodiputades Eleonora Evi i Anja Hazekamp van defensar al Parlament Europeu.

Val a dir que l’ús dels animals salvatges en circs respon a un context històric en el qual la població difícilment podia veure aquests animals. Aquesta situació ha canviat completament amb els nombrosos documentals de vida animal, que la població pot veure diàriament. A més, el concepte de circ també ha canviat que s’ha sofisticat i avançat cap a expressions artístiques més allunyades de la crueltat com a espectacle.

Anima Animalis ha animat a explorar “noves formes d’espectacle de circ sense animals, que podria mantenir viva la tradició sense infligir sofriment innecessari als animals i sense perdre res en termes de creativitat i desenvolupament”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut