Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Quines mesures s’impulsen davant les punxades als espais d’oci? El Govern actualitza el protocol per abordar-les

|

- Publicitat -

Cada vegada són més les denúncies per a punxades a espais nocturns, cap a dones. La Generalitat ha actualitzat els protocols per abordar-les i, segons un comunicat difós aquest dissabte, “l’objectiu és reforçar els circuits de prevenció, atenció i denúncia ja existents, de manera que es pugui abordar el nou fenomen amb la màxima coordinació i eficiència”. Es tracta d’un document conjunt dels departaments d’Igualtat i Feminismes, Salut i Interior que recull informació bàsica sobre el fenomen i pautes per millorar la seva prevenció i abordatge. Específicament recull el paper que pot tenir el personal dels espais d’oci, els serveis públics de transport i l’entorn de la persona que pot haver rebut la punxada a l’hora de detectar comportaments estranys i actuar per donar suport.

Entre altres coses, el nou protocol recull indicacions de com actuar i missatges clau per als diferents col·lectius i recorda el telèfon d’emergències 112.

Publicitat

Pel que fa a l’abordatge, si s’intueix que es pot haver produït una punxada, el protocol subratlla la importància de fer cas de les sensacions de la persona afectada, i de demanar o oferir suport. Recomana evitar anar a casa directament i dirigir-se a un centre sanitari al més aviat possible. A més destaca que les víctimes preferiblement han d’anar acompanyades a fer-se les proves pertinents.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut