Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Quatre manifestants contra les restriccions per la covid accepten 2 anys i mig de presó

|

- Publicitat -

Quatre manifestants contra les restriccions per la covid han acceptat 2 anys i mig de presó per haver llençat objectes contra els Mossos d’Esquadra en una manifestació el 30 d’octubre del 2020 a Barcelona. En el judici a l’Audiència de Barcelona els quatre acusats han acceptat els fets i han pactat una rebaixa de la pena inicial demanada per la fiscalia, que era de 5 anys i mig, per atemptat contra l’autoritat i desordres públics.

A més, se’ls ha suspès el compliment de la pena durant els tres anys vinents amb la condició que no delinqueixin durant aquest període, que paguin una multa de 1.440 euros i que no acudeixin a cap manifestació durant 3 anys. Segons el relat de fets acceptat, tots quatre, juntament amb un menor ja jutjat i un altre adult que està desaparegut, van anar a una mobilització contra les restriccions anticovid convocada, però no comunicada formalment, per grups negacionistes, hostalers, treballadors de l’oci nocturn i grups ultradretans. Cap a les 6 de la tarda van arribar a ser unes 1.500 persones a la plaça Sant Jaume: els Mossos van filtrar l’entrada i van requisar nombrosos objectes perillosos.

Publicitat

No obstant això, el grup es va anar tornant agressiu i van començar a atacar la policia amb pedres, llaunes, pots de fum i les tanques de seguretat de la façana de l’Ajuntament. Els aldarulls es van estendre cap a la Via Laietana i la plaça Catalunya, on també van creuar tanques al mig del carrer i van cremar contenidors. Hi va haver nombrosos llançaments d’objectes contra els agents i els vehicles policials. Un mosso va resultar ferit lleument al braç per un cop de pedra, però no se sap qui li va tirar. En tot cas, els sis sospitosos van ser arrestats.

Un any i mig després dels fets, els quatre jutjats han pactat la rebaixa amb la fiscalia i evitaran la presó si compleixen les tres condicions acordades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut