Dilluns, 1 de juny de 2020 - Edició 676
La República

Puigneró: “Voler prohibir les vies telemàtiques per governar un país és fer el ridícul”

ERC replica al conseller i defensa la tasca de Roger Torrent per “avançar telemàticament”

Avatar
Agències 27/04/2020
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, intervé al ple durant la sessió de control als consellers del Govern. Imatge del 5 de febrer de 2020. (Horitzontal)

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que “prohibir les vies telemàtiques per governar un país és fer el ridícul”. En una compareixença a distància al Parlament, el conseller ha enaltit l’actuació del Govern durant el confinament i ha celebrat que s’hagi “investit” telemàticament el nou conseller d’Exteriors, Bernat Solé. Puigneró ha assegurat que els mecanismes telemàtics són un “complement” de l’activitat habitual del Govern. “Voler prohibir-los és una mala praxi”, ha afirmat. El diputat d’ERC Jordi Albert ha corregit Puigneró: “Solé no va ser nomenat telemàticament, va prendre possessió” per aquesta via, ha puntualitzat.

Així, ha recordat que la presa de possessió és “un acte simbòlic” i que qui el nomena és el president de la Generalitat amb una signatura al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Albert ha reivindicat la feina feta des del Parlament, amb la presidència de Roger Torrent, per “avançar telemàticament”: “El Parlament pren totes les mesures per garantir els nostres drets i que puguem continuar fent tasca com a diputats”. En aquesta línia, ha insistit que Torrent ha de vetllar pels 135 diputats i que “fins ara ho ha fet de forma totalment exemplar”.

Relacionats