Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigneró torna a constatar la caducitat de la taula de diàleg: “Està en temps de descompte”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, creu que les dues taules estan “bloquejades”. Tant la Bilateral que es reuneix demà divendres com la taula de diàleg sobre el conflicte polític. I és que, segons ha dit en una entrevista a Ser Catalunya, hi ha “discrepàncies” amb el govern espanyol en temes que s’han de tractar en la Bilateral com són l’ingrés mínim vital i la B30. “Tenim la sensació que Pedro Sánchez fa mobbing a Catalunya”, ha afegit. A més, ha avisat que la taula del diàleg, encara sense data per a la pròxima reunió, està “en temps de descompte”. Davant d’aquesta situació, Puigneró considera que “caldrà ben aviat accelerar el procés cap a la segona fase de l’embat democràtic”.

En relació a la conferència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, Puigneró ha dit que comparteix “gran part” del discurs però que té “algunes discrepàncies” amb la taula de diàleg. Considera que està “bloquejada i paralitzada” i que ja està en “temps de descompte”. En aquest sentit, ha apuntat que segons l’acord de legislatura, s’ha de passar a una “segona fase” si es manté aquesta situació.

Publicitat

“Si el govern espanyol continua fent mobbing a la taula, la taula quedarà inhabilitada per resoldre el conflicte i haurem de passar a la següent fase. Aquest acord de legislatura s’està complint”, ha dit.

Concretament sobre la reunió de la Bilateral d’aquest divendres a Barcelona, Puigneró ha dit que l’ordre del dia encara no és definitiu perquè hi ha “discrepàncies” en algunes de les qüestions que “s’arrosseguen des de fa temps”. I ha lamentat que sigui una reunió “amb engrunes”.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M

Puigneró ha dit que no sap si ERC va negociar els indults amb el govern espanyol i ha afegit que “si ha estat així caldria saber a canvi de res”. “No tenim constància que això sigui així però podria ser”, ha afegit.

Fa costat a Borràs

Pel que fa als talls de la Meridiana, Puigneró ha defensat que el Govern està garantint el dret a la manifestació, perquè en cap cas s’ha prohibit, i alhora està intentant compatibilitzar aquest dret amb el dret a la mobilitat. Sobre la participació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el tall no autoritzat de la setmana passada, Puigneró ha dit que és una habitual en aquest tipus de concentracions i que li hagués sorprès que no hi hagués anat. A més, ha argumentat que el Parlament té un “funcionament diferent” al del Govern. En aquest sentit, creu que els membres de l’executiu no es poden manifestar contra el Govern però que “el Parlament és una altra institució” i que “s’ha de respectar la separació de poders”.

També sobre Borràs, Puigneró ha negat que la presidenta del Parlament hagi fet el mateix amb el cas Juvillà que el que va fer l’expresident Roger Torrent amb Quim Torra. Ha admès però que “el resultat ha estat el mateix”. Tot i així ha fet costat a la presidenta de la cambra catalana. “Volien portar Borràs a la immolació personal. Puc entendre que prengués aquesta decisió. Ella ha portat la confrontació fins al màxim on ha pogut”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut