Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigneró, sobre l’espionatge de la Moncloa: “Se li ha escapat de les mans. Ha perdut el control absolut”

|

- Publicitat -

“Al govern espanyol se li ha escapat de les mans. Ha perdut el control absolut”. És la valoració que ha fet el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, després que aquest dilluns la Moncloa anunciés que els telèfons del president, Pedro Sánchez, i la ministra Margarita Robles també han estat espiats amb Pegasus. En declaracions a TV3, Puigneró ha insistit en demanar explicacions a l’executiu espanyol, a més d’una investigació “independent i internacional”. “Un país europeu no es pot permetre aquest escàndol”, ha afegit. Puigneró ha apuntat que el Govern prepara, per a les properes setmanes i mesos una investigació interna sobre eines perquè els alts càrrecs “acabin de fer net”, per evitar més ciber-espiaments.

La Moncloa, espiada

Publicitat

Els telèfons de Sánchez i Robles han estat infectats amb el programari Pegasus i, per tant, espiats en el maig i juny de 2021. Així ho ha fet públic aquest dilluns la Moncloa, que ha detallat que s’està investigant si hi ha més membres de l’executiu en la mateixa situació.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha donat per fet que l’espionatge d’aquests terminals és “il·lícit i extern”, situant així la intrusió en els telèfons “fora de l’ordenament jurídic” i “aliè als organismes de l’Estat”. El ministre ha explicat que ja han posat en coneixement de la justícia les informacions que han determinat la infecció amb Pegasus.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut