Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Puigneró porta a l’ONU l’Agenda Urbana de Catalunya: “Volem que les nostres ciutats siguin ecodigitals”

El conseller avisa que la transició tecnològica i energètica no pot suposar pèrdua de prosperitat i democràcia

Agències 27/04/2022

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha presentat a la seu de Nacions Unides a Nova York l’Agenda Urbana de Catalunya, el full de ruta sobre com han de ser les ciutats dels propers 30 anys i que el Govern vol aprovar abans de l’estiu. En el marc de l’Assemblea General de Nacions Unides, que es farà dijous, Puigneró ha defensat que calen “ciutats més digitals, més verdes, més pròsperes i emprenedores” sense perdre drets ni pes econòmic. “En el procés de transició digital i verda, no podem prescindir de valors com la prosperitat i la democràcia”, ha dit Puigneró en un debat organitzat per ONU-Hàbitat.

La intervenció de Puigneró ha coincidit amb l’anunci d’un conveni entre la Generalitat i ONU-Hàbitat per impulsar un programa d’anàlisi de les Terres de l’Ebre. Es tracta del primer territori estudiat per l’agència multilateral, que fins ara només s’havia fixat en ciutats.

Puigneró ha compartit debat amb el president de l’Assemblea General de Nacions Unides, Abdulla Shahid i amb representants de països com Fiji, Singapur, Barbados, Jamaica i de ciutats com Bujumbura (Burundi) o Miami (Estats Units).