Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Puigneró no accepta l’encàrrec d’Aragonès de representar el Govern al sopar del Cercle d’Economia que presidirà Felipe VI

Se’n desmarca i li proposa que “si es oportú, deleguin en altres membres del Govern”

Avatar
Agències 15/06/2021
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, escrivint en un paper, i al costat el vicepresident Jordi Puigneró als escons de l'hemicicle del Parlament el 2 de juny.

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, s’ha negat a assistir al sopar del Cercle d’Economia on hi haurà el rei d’Espanya, tal i com li havia encarregat el president, Pere Aragonès, perquè representés el Govern a l’acte inaugural protocol·lari de les jornades empresarials. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, havia explicat que l’encàrrec del Govern responia a la voluntat “d’ocupar tots els espais on els catalans tinguin interessos”, i des de Presidència s’apel·lava a la voluntat d’aprofitar la presència d’alts mandataris internacionals. Ara, però, Puigneró ha rectificat i es nega a assistir-hi. Així, hauria proposat a Presidència que, “si és oportú, deleguin en altres membres del Govern”, segons fonts de Vicepresidència.

La marxa enrere de Puigneró i el rebuig a l’encàrrec d’Aragonès arriba després que s’hagi explicat l’assistència del vicepresident emmarcada en la normalitat que el nou Govern vol tractar els actes on Felip VI assisteix, i assegurant que es decidiria sempre la seva participació evitant que “la presència del monarca condicioni l’agenda del Govern”. Es dona la circumstància que Puigneró havia de comparèixer al costat de Plaja aquest dimarts, però poc abans de començar la roda de premsa on s’explicaria l’assistència del vicepresident al sopar, s’ha explicat que ell no compareixeria per “motius urgents d’agenda”. Plaja, de fet, ha negat que la seva absència sobtada tingués res a veure amb un desacord amb el sopar. Ara, però, Puigneró ha deixat clar que ell no hi estava d’acord i que “assistirà a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, com tenia previst i compromès”.