Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Puigneró i Vilagrà reclamen l’amnistia després del dictamen de l’ONU: “L’executiu espanyol té una oportunitat d’or”

El vicepresident i la consellera ho veuen com l’única via per acabar amb la repressió i resoldre el conflicte

Redacció 31/08/2022
El president del Govern, Pere Aragonès, es dirigeix a la primera reunió del consell executiu després de vacances, acompanyat de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i del vicepresident, Jordi Puigneró Data de publicació: dimarts 30 d’agost del 2022, 09:34 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han celebrat el dictamen de l’ONU que diu que l’Estat va “violar” els drets de Junqueras, Turull, Romeva i Rull per la suspensió abans de la condemna per l’1-O.

Davant aquesta cleca internacional a Espanya, Puigneró i Vilagrà han reclamat l’amnistia. De fet, el vicepresident ha afirmat que l’executiu espanyol té ara “una oportunitat d’or per abordar des de l’amnistia una solució”. També ha manifestat que la justícia no la trobaran a Espanya, sinó “internacionalment” i ha qualificat el dictamen de “nova plantofada a la democràcia espanyola”.

Vilagrà ha lloat el “prestigi” del Comitè de Drets Humans i, en la mateixa línia que el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha dit que l’informe és “una victòria política i moral”. Igualment, ha assenyalat que només mitjançant l’amnistia s’acabarà amb la repressió i el conflicte polític. “Es van conculcar drets, i aquesta no ha de ser mai la línia, sinó que ho ha de ser el final de la repressió i l’amnistia”.

Puigneró també ha afirmat que la democràcia espanyola ja estava en una posició “defectuosa”, i ha advertit que “no hauria de continuar avançant en aquest camí” pel perill de convertir-se en una “democràcia putrefacta”. “S’hauria de corregir, i la via per fer-ho és l’amnistia”, ha sentenciat.