Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigneró i Vilagrà reclamen l’amnistia després del dictamen de l’ONU: “L’executiu espanyol té una oportunitat d’or”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han celebrat el dictamen de l’ONU que diu que l’Estat va “violar” els drets de Junqueras, Turull, Romeva i Rull per la suspensió abans de la condemna per l’1-O.

Davant aquesta cleca internacional a Espanya, Puigneró i Vilagrà han reclamat l’amnistia. De fet, el vicepresident ha afirmat que l’executiu espanyol té ara “una oportunitat d’or per abordar des de l’amnistia una solució”. També ha manifestat que la justícia no la trobaran a Espanya, sinó “internacionalment” i ha qualificat el dictamen de “nova plantofada a la democràcia espanyola”.

Publicitat

Vilagrà ha lloat el “prestigi” del Comitè de Drets Humans i, en la mateixa línia que el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha dit que l’informe és “una victòria política i moral”. Igualment, ha assenyalat que només mitjançant l’amnistia s’acabarà amb la repressió i el conflicte polític. “Es van conculcar drets, i aquesta no ha de ser mai la línia, sinó que ho ha de ser el final de la repressió i l’amnistia”.

Puigneró també ha afirmat que la democràcia espanyola ja estava en una posició “defectuosa”, i ha advertit que “no hauria de continuar avançant en aquest camí” pel perill de convertir-se en una “democràcia putrefacta”. “S’hauria de corregir, i la via per fer-ho és l’amnistia”, ha sentenciat.

Et pot interessar  La reunió a Palau entre el Govern i els representants dels sindicats de presons acaba sense acord
Publicitat

Opinió

Minut a Minut