Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Puigneró: “En els propers mesos farem confiança al govern i, per tant, a l’estratègia de la taula d’ERC”

|

- Publicitat -

En la seva presència al FAQS de TV3, el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, va voler fixar la posició de Junts: “Tenim els diputats que tenim i ara, en els propers mesos, cal fer confiança a l’estratègia d’ERC i, per tant, també a l’estratègia de la taula de negociació amb l’estat.” Així, el vicepresident va marcar la idea del seu partit: “volem ser el garant que no se’n rebaixen els continguts”, que, segons Puigneró conté tres elements essencials: el reconeixment de Catalunya com a subjecte polític, que pot negociar de tu a tu amb l’Estat; l’amnistia i, tercer, que la ciutadania pugui votar la solució que es proposi en les negociacions.

Aquestes manifestacions del vicepresident mostraven la sintonia entre els dos socis de govern ja que coincidien molt exactament amb el que expressava el MHP president, Pere Aragonès, en una entrevista al diari ARA: “El marc de negociació entre els governs català i espanyol s’ha de posar en marxa abans de les vacances d’estiu.” Aragonès hi revela també que ja ha mantingut converses amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i que espera trobar-s’hi la setmana que ve. El president vol que els tres partits independentistes es posin d’acord per consensuar una postura que representi el conjunt de la societat. Per això demana una reunió a curt termini entre Esquerra Republicana, Junts i la CUP.

Publicitat

INDULTS
Ambdós polítics han coincidit que dels indults, malgrat tot el soroll mediàtic que estan aixecant, no se n’ha de parlar, ni a la taula de negociació ni enlloc. Puigneró ha demanat al govern espanyol que no “jugui políticament” amb l’indult, assegurant que aquesta mesura de gràcia no resoldrà el conflicte polític de Catalunya, ni la situació dels 3.000 encausats pel procés, ni la dels exiliats. “Demanaria que se’n parli menys i que, si hi ha d’haver un indult, es faci.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut