Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Puigneró davant una NASA espanyola: “Sempre seguint l’estela de Catalunya”

El vicepresident se’n fot que Espanya passi “de la mofa i el menyspreu a la còpia” després de l’èxit del projecte de l’Agència Espacial de Catalunya

Àlex Huguet 04/07/2021
El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró durant l'acte de signatura dels contractes per llançar els primers nanosatèl·lits del Govern.

Espanya torna a anar a remolc de Catalunya, aquest cop pel que fa a l’aposta per una agència espacial. De fet, Catalunya ja va celebrar amb èxit el llançament d’un nano satèl·lit a l’espai a través de la creació de l’Agència Espacial de Catalunya, un projecte que va dur a terme el Departament de Polítiques Digitals, a càrrec del conseller Puigneró.

El vicepresident actual del Govern de la Generalitat ha compartit un article d’El Periódico que ara anuncia amb lletres ben grosses que “Espanya prepara la seva pròpia NASA”, argumentant al seu subtítol que la creació de l’agència és causada per l’aposta del sector privat pels nano satèl·lits, sense ni tan sols mencionar que Catalunya va formar part del llançament exitós de l’Enxaneta ja fa mesos. En aquest sentit, Puigneró retreu que Espanya “passa de la mofa i el menyspreu a la còpia”, i els acusa de “seguir l’estela de Catalunya” en una piulada.