Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Puigneró alerta que l’estabilitat del Govern està “en risc”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha advertit aquest diumenge que l’estabilitat del Govern està “en risc” en una entrevista a ‘El Punt Avui’. “Nosaltres tenim un acord amb ERC que s’ha de complir”, ha dit, però s’ha preguntat quina és la situació actual si el pacte dels republicans amb els anticapitalistes “ja no existeix”. “El que està en risc és aquesta estabilitat, si realment el Govern en té o no”, ha reblat.

Així mateix, Puigneró ha remarcat que els acords entre ERC i la CUP no vinculen a JxCat, però ha demanat als republicans i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que parlin sobre l’estabilitat de la legislatura. “El que sí que ens preocupa és, si aquest acord ja no existeix, com queda l’estabilitat”, ha reblat.

Publicitat

Preguntat sobre si l’acord pels pressupostos amb els comuns obre la porta a un tripartit, Puigneró no s’ha atrevit a fer “cap pronòstic”, però ha dit que és “un mal símptoma”. “Més que el preludi d’un tripartit, el que em preocupa és que s’hagi esquerdat el 52%, que era el que havíem de garantir en aquesta legislatura. Si és així, l’independentisme haurà de fer una reflexió”, ha dit.

D’altra banda, Puigneró ha qualificat “d’engrunes” que les plataformes audiovisuals com Netflix o HBO Max hagin de tenir un 6% del seu catàleg en llengües cooficials. Per al vicepresident, l’estat espanyol ha d’entendre que el català és “una línia vermella per a la ciutadania de Catalunya” i ha apuntat: “Potser hauríem de tombar el pressupost perquè ho aprenguessin”. En ple debat sobre el model d’immersió lingüística, Puigneró veu “molt important” donar el missatge que la llengua catalana “pot ser un element de desestabilització per a Espanya” si “l’ofensiva” contra el català continua i “no es blinda la llengua”.

El vicepresident del Govern ha instat als partits independentistes i catalanes que “tenen la clau” a utilitzar-la. “No s’hi val a presentar quatre esmenes a la llei audiovisual, el que cal és abordar la defensa del català de manera integral”, ha afegit.

L’ampliació del Prat

Pel que fa a l’aeroport del Prat, Puigneró ha dit que si l’estat obre una “finestra d’oportunitat” per abordar la seva ampliació, seurà a negociar-la, sempre que no toqui la llacuna de la Ricarda i afecti “el mínim la zona protegida”. El vicepresident, però, ha dit que n’ha d’estar convençut “tothom” i ha lamentat la posició d’ERC, que “va clarament en contra del progrés econòmic de Catalunya”. Finalment, ha advertit que si no es treballa en una ampliació del Prat, l’aeroport internacional de Catalunya “serà Barajas”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut