Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Puigdemont titlla de “vergonyós i impropi de democràcies” que s’investigués a qui vetlla per la seva seguretat

Per ara, Interior nega cap investigació sobre els mossos que protegeixen el candidat de Junts+

|

- Publicitat -

El candidat de Junts+ a les eleccions del 12-M i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha abordat els rumors que apunten que la direcció dels Mossos d’Esquadra hauria obert una investigació per identificar els agents que, suposadament, han aprofitat les seves vacances per acompanyar i protegir el president durant la campanya. Puigdemont ha considerat que seria “vergonyós i impropi de règims democràtics” que aquestes investigacions s’estiguessin duent a terme. Per ara, la conselleria d’Interior nega cap investigació interna sobre aquesta qüestió. 

Puigdemont ha reaccionat així a X després que ‘El País’ hagi publicat que els Mossos d’Esquadra estarien investigant un seguit d’agents que fora d’horari farien funcions de protecció de Carles Puigdemont als actes de campanya a Argelers. Segons el mitjà, els agents ho estarien fent fora de servei i sense l’arma, havent-se agafat dies de vacances per a desplaçar-se a la Catalunya Nord. Els Mossos d’Esquadra tenen prohibit des del 2019 ajuntar dies lliures per acompanyar el líder de Junts, prohibició que va venir directament de la prefectura dels Mossos d’Esquadra.

Publicitat

Fonts d’Interior han apuntat que els agents tenen un codi de règim intern que han de complir, però han negat que s’hagi obert cap investigació interna sobre aquest cas concret. De fet, la conselleria ha aprofitat per recordar que els darrers mesos ha demanat dues vegades al Ministeri d’Interior espanyol habilitar els Mossos perquè puguin fer d’escorta de Puigdemont; en ser una actuació fora de l’Estat espanyol, cal autorització del ministeri. L’última carta a Marlaska va ser el passat 27 de març, i la resposta va ser el silenci.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut