Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Puigdemont, sobre Trapero: “Sempre vaig saber que no era partidari de la independència”

El president a l’exili celebra l’absolució de la cúpula dels Mossos d’Esquadra i denuncia que la policia espanyola “va mentir”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 21/10/2020

El president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, ha celebrat l’absolució del major Trapero i la cúpula dels mossos, i ha tret a la llum algunes opinions personals sobre el judici farsa. “El major Trapero ha estat un bon policia i tenia clar quin cos policial s’escau a una societat democràtica”, ha expressat en un missatge a Twitter. Lluny del que molta gent podia pensar per l’actuació dels Mossos durant l’1-O, Puigdemont ha declarat que “sempre” va saber que no era partidari de la independència, però també sabia “les seves conviccions democràtiques. Per mi era suficient”.

L’exiliat ha recordat també a la intendent Laplana, Cèsar Puig i Pere Soler, i ha advertit que “la injustícia continua”, ja que la justícia espanyola “ha donat crèdit a uns responsables policials espanyols que estaven construint un cas sense fonament. I van mentir”, ha reblat. D’altra banda també posa en relleu que les exagerades condemnes als presos polítics “va ser una pura decisió d’Estat. Era escarment i venjança”.