Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Puigdemont, sobre la constitució del Congrés i la mesa: “No tenim cap confiança en els partits espanyols, tota precaució és poca”

El president a l'exili reclama al PSOE "fets comprovables" abans de "comprometre cap vot"

|

- Publicitat -

Els partits independentistes catalans, especialment Junts per Catalunya, tenen la clau de la governabilitat espanyola, després que les eleccions del passat 23 de juliol no ajudessin a esclarir el mapa polític espanyol. Només falten 24 hores perquè es constitueixi la nova Mesa del Congrés de Diputats, i en aquesta decisió, els 7 diputats de Junts juguen un paper decisiu, després de setmanes de negociacions amb el PSOE i Sumar, la direcció de les quals es desconeix per l’hermetisme de Junts. Tanmateix, el president a l’exili Carles Puigdemont, ha avisat aquest dimecres que “calen fets comprovables abans de comprometre cap vot”, sigui per la Mesa o per una eventual investidura, tot insistint que la seva formació no confia en els partits espanyols, siguin del color que siguin.

El PSOE ha proposat l’expresidenta balear Francina Armengol, amb bona relació amb nacionalistes i independentistes, per a intentar atraure aquestes formacions. En aquest context, tanmateix, Carles Puigdemont ha recordat que no tenen “cap confiança en els partits polítics espanyols” i que “tota precaució és poca i les promeses no ens escalfen ni ens refreden”.

Publicitat

“La mesa del Congrés, per a nosaltres, no va de tenir-hi un càrrec dins, ni tampoc va de la investidura. No podem avançar nacionalment a base de promeses formulades per qui sempre les incompleix, i per això calen fets comprovables abans de comprometre cap vot” ha reblat Puigdemont a través de Twitter, referint-se tant a la constitució de la Mesa com a acords de més importància, com seria el de la investidura.

El president a l’exili, que transmet els missatges amb relació a l’estat de les negociacions de Junts en comptagotes, ha revelat que “els punts cardinals de la nostra posició no han variat, per més pressions i corredisses de darrera hora que hi hagi, i algun insult que se’ls descontrola”.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus

Puigdemont conclou la piulada carregant contra el sistema polític i mediàtic espanyol, i criticant es parli de “xantatge” sobre les demandes i necessitats que els partits independentistes catalans imposen en les negociacions. “És un error que revela fins a quin punt ignoren, sigui per desinterès o sigui per supèrbia, la realitat que ens ha portat fins aquí. És el resultat d’una profunda desconfiança, basada en fets reals, que no desapareixerà per un acord i que un desacord no farà més profunda”.

Els de Laura Borràs han convocat l’executiva del partit a reunir-se de forma telemàtica el matí del mateix dijous 17 d’agost, just dues hores abans que comenci la sessió constitutiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut