Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Puigdemont s’alinea amb Jordi Sànchez i avisa Aragonès sobre l’estratègia a l’exili

Des de Junts retreuen una referència del president del Govern sobre els indults a la conferència de dilluns

Agències 15/02/2022

El líder de Junts, Carles Puigdemont, ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “respecte per a l’estratègia política de l’exili”. En una piulada a Twitter, el president exiliat ha escrit: “Amb tot el respecte pel president Aragonès, en el meu article publicat a ‘El Punt Avui’ el 14 d’octubre de 2021 demanava també respecte per a l’estratègia política de l’exili, i feia una interpel·lació molt directa i explícita”. En aquell article, Puigdemont demanava al Govern “respecte” per si ha tingut “la temptació” d’incloure els indults en negociacions amb l’Estat. Des de Junts retreuen una referència d’Aragonès sobre els indults, a la conferència que va oferir aquest dilluns a la tarda.

“Demano, doncs, respecte. El demano també al meu govern per si ha tingut o té la temptació d’incloure aquesta “sortida personal” en les converses que manté amb el govern espanyol. Ni busquem cap indult anticipat ni creiem que aquesta opció aporti cap solució al conflicte, i per descomptat no pas a les més de tres mil persones afectades per la repressió”, va escriure Puigdemont a ‘El Punt Avui’.

De la seva banda, Aragonès va apuntar ahir, a la conferència al MNAC: “Els indults en cap cas són la solució, son parcials. Però són i han estat un pas important, perquè reconeixen que la sentència del Tribunal Suprem va ser injusta i perquè van permetre que dirigents polítics enormement compromesos sortissin de la presó i recuperessin la seva llibertat. I estigueu-ne segurs, sense la gran victòria de l’independentisme d’ara fa un any no s’haurien produït”.

I després va afegir: “Hem de forçar el govern de l’Estat a moure’s i que comenci a parlar de propostes que afrontin realment l’arrel del problema. Complir amb les obligacions no és fer una proposta política. Cal afrontar el problema com li exigeix el Consell d’Europa. Començant per retirar les causes contra el President Puigdemont i la resta de polítics exiliats. I acabant per trobar una solució democràtica al conflicte”.