Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Puigdemont revela a RAC1 que el PSOE li ha proposat entregar-se, passar un temps empresonat i rebre un indult

El president a l'exili defensa que només hi ha dues solucions possibles: una "negociació política que reconegui Catalunya com a nació", o una "confrontació democràtica i no violenta amb l'Estat"

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha fet grans revelacions durant l’entrevista que ha concedit a ‘El Món’, a RAC1, l’endemà d’haver perdut la immunitat arran de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que rebutja les demandes interposades per ell, Toni Comín i Clara Ponsatí contra l’aixecament de la immunitat que va dur a terme el Parlament Europeu el 2021. Segons ha explicat l’ara eurodiputat, “persones del PSOE” li han ofert més d’una vegada entregar-se a l’Estat espanyol i, a canvi de passar un temps a la presó, ser indultat, propostes que Puigdemont ha rebutjat.

No m’entregaré mai, ni que m’ofereixin passar només un mes a la presó. La via és l’amnistia, una condició necessària per no suficient” ha reblat Puigdemont. Segons ell, només hi ha dues solucions possibles: una “negociació política que reconegui Catalunya com a nació i els drets dels catalans”, o una “confrontació democràtica i no violenta amb l’Estat“.

Publicitat

Puigdemont defensa la lluita que els polítics independentistes represaliats duen a terme des de l’exili: “Vull donar un sentit polític a l’exili, això no és un refugi personal. Jo vaig decidir anar a l’exili per complicar-me més la vida i no per viure tranquil. Fer la lluita des de Brussel·les és més políticament actiu”. En aquest sentit, ha reconegut no estar d’acord amb la contundent reflexió de l’eurodiputada a l’exili Clara Ponsatí sobre la sentència del TGUE. Durant la roda de premsa posterior, Ponsatí va criticar que els partits independentistes alimentessin les expectatives de la ciutadania amb la lluita judicial a Europa, reblant que aquesta tampoc no dona els fruits esperats i que cal posar-se a treballar per “alliberar Catalunya dels poders de l’Estat espanyol”.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M

El president a l’exili, en ser preguntat per les declaracions de l’exconsellera, ha admès que “en gran part” no està d’acord amb ella, “ni amb el to ni el fons ni en la forma ni el moment”, i ha insistit a reivindicar la lluita política que duen a terme des de l’exili. “És el millor lloc per defensar les nostres conviccions”, ha defensat.

Sobre la sentència del TGUE, Puigdemont ha admès que ha estat un “cop dur” perquè aquest cop “les raons eren prou contundents” perquè el Tribunal reconegués els seus arguments. Tanmateix, ha insistit que “ja estaven preparats per aquest escenari” i, en la mateixa línia del que va expressar després que es fes pública la sentència, ha insistit que “el partit no s’ha acabat” i que encara tenen “opcions de guanyar“.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut