Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Puigdemont respon davant la desestimació del seu recurs i el de Comín per part del TGUE: “Obre l’opció de la cassació”

El president a l’exili no ha tardat a reaccionar i denuncia que el TGUE ha desestimat la sentència “perquè no ens van deixar ser eurodiputats des del primer dia deixa clar que quan es van dictar les euroordres nosaltres ja teníem immunitat”

Redacció 06/07/2022
Carles Puigdemont en la presentació de l'estratègia política internacional del Consell per la República, a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:28 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha rebutjat el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra l’Eurocambra per negar-los inicialment l’escó.

La sentència ha estat publicada aquest dimecres i el tribunal de primera instància de Luxemburg ha qualificat el recurs “d’inadmissible”. El president a l’exili no ha tardat a reaccionar i denuncia que el TGUE ha desestimat la sentència “perquè no ens van deixar ser eurodiputats des del primer dia deixa clar que quan es van dictar les euroordres nosaltres ja teníem immunitat”. Així mateix, assegura que “no es tracta d’un argument de part, sinó que és una sentència europea”.

Tot ho ha deixat palès en una piulada on també ha manifestat que la lectura de la sentència “no només ens permet consolidar algunes coses que fins ara només dèiem nosaltres sinó que obre l’opció de la cassació”. Puigdemont recorda que no és la primera vegada que es produeix una situació semblant, lamenta que “va passar amb les cautelars denegades pel mateix TGUE i posteriorment acceptades pel TJUE”.