Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Puigdemont, reelegit president del Consell de la República en una consulta marcada per la baixa participació dels socis

Un total de 8.941 persones han votat en aquestes eleccions, que han tingut una participació del 9,94%

|

- Publicitat -

El Consell de la República ha celebrat eleccions a la presidència de l’entitat, un procés que s’ha tancat a les nou del matí d’aquest dilluns, 19 de febrer, amb una participació del 9,94%. Segons els resultats provisionals fets públics pel Consell, el president a l’exili Carles Puigdemont ha estat reelegit president del Consell de la República amb 8.263 vots, el 92,4% dels emesos, segons els resultats provisionals de les eleccions internes.

La segona candidatura més votada ha estat la del periodista i regidor de Canet de Mar (Primàries), Jordi Castellà, amb 493 vots, un 5,5%. En tercer lloc se situa el periodista mallorquí Lluís Felipe Lorenzo, amb 66 vots, un 0,8%. D’altra banda, 119 persones (1,3%) han votat en blanc. Els resultats són provisionals fins al dia 24 de febrer, a l’espera que la Sindicatura Electoral resolgui, si s’escau, alguna incidència o reclamació.

Publicitat

La votació ha tingut una participació del 9,94%, és a dir, d’un total de 8.941 persones, de les 89.970 que són membres del Consell. Els resultats de les eleccions, així com el nivell de participació, van en línia amb els resultats de les consultes fetes recentment als socis. La més recent va ser la consulta sobre si el Consell havia de bloquejar la investidura de Sánchez, en la qual gairebé el 75% dels votants va decantar-se pel bloqueig de la legislatura espanyola. La participació, tanmateix, no va arribar al 5%.

La segona consulta realitzada va ser per avalar, o no, els canvis que Puigdemont volia promoure en l’organització interna del Consell, i que implicaven, entre altres, dissoldre l’Assemblea de Representants, una proposta que no agradava a alguns socis, i que va causar polèmica a l’entitat.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut