Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Puigdemont promet un “reset” a l’administració per eliminar la “teranyina” de normes i “l’impost del temps” dels tràmits

Aposta per "facilitar la vida de les empreses, autònoms i famílies" des de la "col·laboració", perquè "a l'economia catalana no l'espanta el procés, l'espanten els papers"

|

- Publicitat -

El cap de llista de Junts+ al 12-M, Carles Puigdemont, ha desgranat aquest dilluns les propostes de la seva formació per al ‘Bon Govern’ que passen per una “reforma profunda” de l’administració per superar el que ha descrit com una “teranyina paralitzant de normes, reglaments absurds, sovint inútils i generalment inhibidors de l’activitat”. Es tracta, segons Puigdemont, de fer un “reset” i “passar d’una administració que crea problemes i obstacles” a una que “faciliti la vida de les empreses, autònoms i famílies” des de la “col·laboració”, perquè “a l’economia catalana no l’espanta el procés, l’espanten els papers”.

Les receptes de Junts+ són una “simplificació administrativa”, la “finestreta única real”, un “silenci administratiu positiu” per als ciutadans i les empreses, una “ampliació de les declaracions responsables”, i una “digitalització real i efectiva”.

Publicitat

Puigdemont ha desgranat les propostes de la seva formació a l’acte “Catalunya futur: Bon Govern”, on ha exposat els paràmetres d’aquest “canvi cultural en relació a l’administració” per eliminar el que ha descrit com “l’impost del temps” que els ciutadans i les empreses han de pagar a l’hora de fer tràmits.

Segons el candidat de Junts+ “el bon govern que tots reclamem comença a l’administració” i “no es pot demanar als servidors públics que substitueixin amb el seu talent el que des de la política no hem estat capaços de fer bé”.

“Toca reiniciar, fer un reset”, ha dit, per “posar els professionals més a prop dels ciutadans i donar-los confiança, seguretat, autonomia de gestió”, a més d’alliberar-los “de la gran quantitat de normes i procediments que hem anat generant tots”.

Segons Puigdemont, per fer-ho possible cal “passar de la sospita la confiança” i “escoltar més” els sectors econòmics i els ciutadans. “A l’economia catalana no l’espanta el procés, l’espanta els papers” i cal “revertir aquesta realitat” i fer “aquest reinici”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès alerta del "feminisme desdibuixat" del PSC i afirma que ERC és "garantia" de mantenir la conselleria de Feminismes

Tot plegat, segons el candidat de Junts, sense deixar enrere els més grans. “La tecnologia no és una finalitat en si mateixa, és un mitjà”, i “cal dir a la gent gran que estiguin tranquils, que no els deixarem enrere”.

Puigdemont ha comparegut acompanyat de la candidata i diputada barcelonina Glòria Freixa i el cap de llista per Girona, Salvador Vergés. Freixa ha afirmat que els conflictes que s’han produït aquests anys amb sectors com el de la pagesia han estat rebuts amb desinterès per part del govern d’ERC, que “no ha escoltat” i que ha evitat adoptar decisions, liderar i fer política.

Segons Freixa, cal “posar ordre” i posar punt i final a la “hiperregulació” que fa que fins i tot els professionals del sector es perdin. “Cal valentia per endreçar i agilitzar”, ha dit.

El cap de llista per Girona, Salvador Vergés, ha recordat que cal establir de relacions de “confiança” entre el Govern i els ciutadans i deixar enrere una “hiperregulació” que deriva en “l’impost del temps” que obliga els ciutadans i les empreses a “malgastar temps i recursos” fruit de “l’excés de burocràcia”.

“És hora de donar la volta a l’administració i que estigui centrada en el ciutadà”, ha dit. Segons Vergés, cal reduir els terminis de tramitació dels tràmits, i establir criteris de proporcionalitat en els requisits administratius que es demanen a ciutadans i empreses.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut