Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Puigdemont posa en dubte el suport real de la UE després de la detenció del líder opositor de Geòrgia

Puigdemont: “La UE protestarà, però ignorarà que també té líders opositors detinguts arbitràriament i perseguits per un Estat membre”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 23/02/2021
Pla tancat de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la seva intervenció en una compareixença a la Casa de la Generalitat a Perpinyà el 9 d'octubre de 2020.

El president exiliat Carles Puigdemont ha carregat contra els líders de la Unió Europea, preveient que tornaran a ignorar les injustícies contra líders polítics de països europeus. En una piulada aquest dimarts, Puigdemont recorda que a Geòrgia “han detingut el principal líder opositor per motivacions estrictament polítiques”, i creu que “la UE protestarà”, però al seu torn, també “ignorarà una vegada més que també líders opositors detinguts arbitràriament”, en una clara referència als líders independentistes empresonats i exiliats pel procés que va culminar l’1-O.

Sense pèls a la llengua, el president legítim de Catalunya ha etzibat que la UE també “permet que un dels seus Estats membres continuï perseguint dissidents”.