Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Puigdemont internacionalitza el ‘Catalangate’: “No confiem que Espanya ho aclareixi”

|

- Publicitat -

El ‘Catalangate’ mou fitxa de cara a la internacionalització. Aquesta vegada de la mà del president a l’exili, Carles Puigdemont, qui estat protagonitzat una conferència a Àustria pel Management Center Innsbruck (MCI), una prestigiosa escola de negocis del país. En l’acte hi han participat unes 300 persones sota, sota el títol ‘Llibertat i democràcia a Europa’.

Publicitat

El president ha explicat la trajectòria del procés independentista viscut durant els darrers anys, relacionant-ho amb els atacs democràtics cap a Europa. En aquest context, ha exposat la problemàtica de l’escàndol d’espionatge massiu: ‘El Catalangate’. Tot i que ha deixat palesa la poca esperança d’una resolució: “No confiem que Espanya ho aclareixi”.

Tot i això, per contra, orgullós, declara la resposta del moviment independentista també internacional, ja va alertar la setmana passada que portaria el Catalangate arreu d’Europa. “Hi ha una oportunitat perquè presentarem diverses querelles a cinc jurisdiccions europees, més enllà d’Espanya: a França, Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Luxemburg. Veurem si gràcies a la justícia europea trobem els responsables de les violacions de drets”, ha manifestat.

Et pot interessar  Clatellot del Consell d'Europa a Espanya per l'ús de Pegasus: l'insta a compensar les víctimes i deixar enrere el secret d'estat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió