Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Puigdemont i Turull recorden la consulta del 9N hores abans d’anunciar l’acord amb el PSOE

Els dos polítics asseguren que aleshores Catalunya va començar a "caminar de nou" un "camí sense retorn"

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, han commemorat el 9è aniversari de la consulta popular del 9N, celebrada el 2014, poques hores abans que s’anunciï públicament l’acord de la formació independentista amb el PSOE per a la investidura del candidat socialista.

Els dos membres de Junts han recordat la fita a través de Twitter, on han publicat missatges als seus respectius perfils. Carles Puigdemont, per la seva banda, ha citat un poema de l’escriptor català Salvador Espriu, el qual també podria aplicar-se a la situació política catalana actual, així com a la negociació entre Junts i el PSOE.

Publicitat

“Deixar de ser aquell gos mesell que llepava l’aspra mà que l’ha fermat tant de temps, i esdevenir únic senyor” ha escrit Puigdemont, citant així el poema d’Espriu. Tot seguit, ha afegit que precisament aquest missatge és “el que ens mou d’ençà que avui fa 9 anys vam començar a caminar de nou“.


D’altra banda, Jordi Turull ha compartit una fotografia del 9 de novembre del 2014, indicant que “tal dia com avui, Catalunya va començar un camí sense retorn“. “Sense renúncies, amb persistència i determinació ens en sortirem!” ha afegit el secretari general de Junts, cloent així el missatge.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut