Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Puigdemont i Turull contundents amb Illa: “No podrà ser mai un interlocutor vàlid per generar confiança”

"Donar protagonisme a qui va enganyar Junts per impedir que Xavier Trias fos l’alcalde de Barcelona és una manera molt estranya de demostrar-nos que són de fiar" rebla Turull

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, s’acullen al consell que va transmetre l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, sobre la manera amb què els partits independentistes han d’enfocar les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. Ni Puigdemont ni Turull veuen amb bons ulls la resolució de la trobada que van mantenir el passat dimarts el líder del PSC, Salvador Illa, i el president socialista en funcions, Pedro Sánchez, segons la qual Illa serà “l’home de confiança” de Sánchez per a les qüestions que afecten directament Catalunya, i seguint el consell de Pujol sobre “evitar la candidesa”, recorden perquè “mai” podran confiar en Salvador Illa.

El president en funcions Pedro Sánchez, tot i que no ha inclòs Salvador Illa en l’equip negociador per a la investidura, ha apostat per donar-li protagonisme en les qüestions que afecten Catalunya, un gest que des de Junts no entenen i, de fet, rebutgen. A través d’una piulada, el secretari general de la formació independentista ha opinat que “això de donar protagonisme a qui va enganyar Junts el dia abans del pacte de la vergonya a Barcelona per impedir que Xavier Trias en fos l’alcalde és una manera molt estranya de demostrar-nos que són de fiar”.

Publicitat

Carles Puigdemont, per la seva banda, dona la raó a Jordi Pujol subscrivint les seves declaracions sobre evitar la candidesa en les negociacions, i reafirma les paraules de Turull sobre Salvador Illa. “Jordi Turull fa bé de recordar les raons per les quals Salvador Illa no podrà ser mai un interlocutor vàlid per generar confiança” ha reblat el president a l’exili.

Illa, que en el moment en què s’han publicat aquestes piulades era entrevistat a Catalunya Ràdio, ha estat preguntat per aquestes, però ha evitat respondre al·legant que ell no busca “cap protagonisme”. “El PSC va tenir els resultats que va tenir i té el pes que té a la política catalana. És una obvietat per a tothom”, ha dit.

Et pot interessar  Junts i BComú acusen Collboni d'actuar amb "frivolitat" arran d'una piulada de reacció a l'anunci de Sánchez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut