Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont i Comín descarten finalment anar a Estrasburg pel risc de detenció

|

- Publicitat -

Els dos eurodiputats electes de Lliures per Europa, Carles Puigdemont i Toni Comín, han descartat finalment entrar en territori francès pel risc de detenció, i no aniran a Estrasburg. Allà els esperaven milers de catalans a la concentració independentista convocada pel Consell per la República des de primera hora del matí d’aquest dimarts, a les portes del Parlament Europeu, a la ciutat francesa. L’expresident i l’exconseller del Govern han seguit la constitució de l’Eurocambra des d’un hotel d’Alsàcia, en terres alemanyes, segons fonts properes. Es desconeixen les properes passes de Puigdemont i Comín, tot i que podrien tornen avui mateix cap a Bèlgica. Sí que s’espera que intervinguin a l’acte central de la concentració d’Estrasburg, a través d’un vídeo.

El Parlament Europeu ha celebrat aquest dimarts la seva sessió constitutiva sense la presència de Puigdemont, Comín ni Oriol Junqueras, i amb milers de manifestants independentistes protestant a la porta. Durant l’obertura de la legislatura, el president sortint, Antonio Tajani, ha assegurat que no es podia debatre de cap qüestió que no fos l’elecció del futur president, però l’eurodiputat irlandès Matt Carthy s’ha queixat per l’absència dels tres líders independentistes catalans.

Publicitat

“Desafortunadament, alguns han tingut denegat l’accés a la cambra, tres representants del poble català han vist negat el seu dret a representació”, ha dit l’irlandès, del Sinn Féin. Segons Carthy, “si l’Eurocambra no valora els vots dels catalans, la seva credibilitat es veurà perjudicada”.

AMPLIACIÓ.-  Puigdemont demana a la nova presidència de l’Eurocambra que corregeixi la “deriva de repressió i regressió” de Tajani

L’eurodiputat electe de Lliures per Europa Carles Puigdemont ha demanat a la nova presidència de l’Eurocambra que corregeixi la “deriva de repressió i regressió” de l’anterior mandat, liderat per Antonio Tajani. En un missatge de vídeo gravat que ha fet arribar a l’acte central de la concentració independentista d’Estrasburg (on l’ANC ha comptabilitzat més de 10.000 persones) a les portes del Parlament Europeu, aquest dimarts al migdia, l’expresident ha constata que la mobilització és la “prova” de “l’èxit” d’haver aconseguit que Europa “ha hagut d’intervenir” al conflicte. Des de la frontera d’Estrasburg (França) amb Alemanya, el també electe Toni Comín ha preguntat a l’Estat “de què té por”.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"

Junqueras adverteix els demòcrates europeus que a Catalunya s’hi disputa una “batalla” pels drets fonamentals

L’eurodiputat electe d’ERC Oriol Junqueras ha advertit els ciutadans demòcrates europeus que a Catalunya s’hi disputa una “batalla” pels drets fonamentals. L’ex europarlamentari republicà Jordi Solé ha llegit una carta que ha fet arribar el president d’ERC des de la presó de Lledoners i que ha llegit a l’escenari durant l’acte central de la concentració independentista d’aquest dimarts al migdia a Estrasburg (França), a les portes del Parlament Europeu. Junqueras ha dit que Catalunya pot tornar a ser “punta de llança” en la lluita per la democràcia i la llibertat. A més, ha demanat a la ciutadania europea que no miri “cap a una altra banda” perquè els catalans són “aliats” en la construcció de l’Europa dels drets i les llibertats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut